DVA Delft

Even voorstellen: Joyce!

Hallo! Ik ben Joyce!
Ik ben nu 30 jaar en ik werk als docent op het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

In 2007 zag een vriendinnetje van mij een bericht in de krant waarbij de Delftse vakantie activiteiten opzoek was naar leiding. We hadden beide nog nooit gehoord van deze organisatie, maar de oproep sprak ons aan, en we zijn naar de sollicitaties gegaan. Tot en met 2013 ben ik met veel plezier leiding geweest bij alle verschillende leeftijdsgroepen.

In 2014 heb ik gesolliciteerd als hoofdleiding en kreeg de kans met veel plezier de activiteiten op te zetten voor de kinderen. Mijn eerste jaar bij 6/7 en de andere twee jaar bij 8/9. In 2017 ben ik overgestapt naar de functie BLOK (begeleiding leiding ouders en kinderen) een super uitdagende functie die helaas in het vervolg naast mijn werk en studie niet te combineren was. Ik was genoodzaakt deze functie op te zeggen om mijn studie te kunnen behalen.

Toch kon ik niet volledig afstand nemen van deze organisatie die diep in mijn hart zit. Er werd een nieuwe functie in het leven geroepen; stagebegeleider en in 2018 en 2019 begeleidde ik de stagiaires die van de verschillende opleidingen bij ons komen. Vanaf 2020 ben ik weer terug op mijn oude functie van BLOK, maar dan nu vanuit het bestuur!

In de afgelopen jaren heb ik heel veel geleerd, eigenlijk te veel om op te noemen. Voor mij is op dit moment het belangrijkste dat elk kind met welke achtergrond dan ook recht heeft op plezier en een zorgeloze vakantie en dat gedrag altijd verklaarbaar is. Communicatie met ouders en verzorgers is de sleutel om elk kind zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in individuele behoefte.

Door de DVA weet ik hoe leuk het is om te werken met kinderen. Ik ben altijd geïnteresseerd in het kind dat opvalt omdat die niet binnen de lijnen loopt. De functie BLOK en mijn werk op het speciaal onderwijs geven mij het voorrecht me op deze kinderen te focussen en iets voor hen te betekenen.

Ik geniet van de kleine momenten met een kind, een klein gesprekje over school of thuis of even lekker gek doen. Samen een boekje lezen en opladen om mee te kunnen doen met de volgende activiteit. Met de andere leiding vind ik het leuk om iets ‘out-of-the-box’ te doen zoals Archery Attack of zelfbedachte spellen door één van de vele creatieve personen die we in onze groep hebben!

De Delftse Vakantie Activiteiten beginnen over

  • Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden