DVA Delft

Even voorstellen: Sheryl!

Hoi allemaal!
Mijn naam is Sheryl en ik ben 25 jaar. Ik werk in het dagelijkse leven als verpleegkundige in het Hagaziekenhuis, maar ik heb daarnaast ook plannen om komend jaar door te studeren in de richting van pedagogiek.

In 2014 begon ik als leiding van mijn eigen groepje bij de leeftijdsgroep 6/7. Dit beviel mij zo erg dat ik elk jaar ben teruggekomen. In de jaren erna heb ik ook af en toe de switch gemaakt naar leeftijdsgroep 8/9, waar ik nu ben blijven plakken als hoofdleiding!

Ik ben bij de DVA gekomen met dank aan mijn vriendin Zamzam. Zij vroeg mij of ik ook mee zou willen doen als leiding. Ik werd wel erg benieuwd nadat zij mij veel positieve dingen vertelde over het leiding zijn, de kinderen en de collega’s. Toen heb ik gesolliciteerd en was ik meteen overtuigd om te blijven!

Tijdens DVA leer je erg veel. Ik heb zowel leiding als hoofdleiding gedaan en heb hier verschillende dingen over geleerd. Als leiding heb ik geleerd om er op een bepaalde manier voor de kinderen te zijn. Je zorgt ervoor dat zij een super leuke tijd hebben, zorgt dat je er voor ze bent en creëert daardoor een vertrouwensband met ze.
Als hoofdleiding heb ik juist geleerd om (ook) op een afstandje te zien hoe andere leiding dit aanpakt. Daarnaast kun je je dan ook steeds meer verdiepen in het gedrag van de kinderen en leer je precies wat zij nodig hebben om er een gezellige tijd van te maken.

Bij de DVA heb ik enorm veel nieuwe mensen ontmoet en zeker ook vrienden/vriendinnen die ik nu in het dagelijks leven ook zie en spreek. Ook is het leuk dat je ieder jaar dezelfde gezichten ziet!
Daarnaast heeft de DVA mij doen inzien dat ik erg nieuwsgierig ben naar het bepaalde gedrag van kinderen, waardoor ik toch die richting op wil gaan m.b.t. studie/werk.

Sinds ik hoofdleiding ben, vind ik het enorm leuk om activiteiten te organiseren voor de kinderen. Mijn favoriete spellen spelen we in het bos. Zo is er het Smokkelspel en Levend Stratego. Met deze spellen kunnen de kinderen individueel, maar ook samen werken, dat vind ik super leuk om te zien. En deze spellen spelen we vaak ook met leeftijdsgroep 10/12, dat maakt het altijd heel spannend en extra gezellig!

Mijn favoriete leidingactiviteit(en) speelden wij altijd in de stad. Activiteiten zoals speurtochten en spellen vol met opdrachten in groepjes, vond ik altijd super leuk om te doen! Hopelijk kan dat dit jaar weer teruggebracht worden nu wij de stad weer in kunnen als groep!

Ik heb er weer erg veel zin in dit jaar!

De Delftse Vakantie Activiteiten beginnen over

  • Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden