DVA Delft

Het verhaal van Steve!

Ik ben Steve, 32 jaar, student Master SEN/ interne coach en leerkracht op een basisschool in Gouda.
Na een jaar leiding geweest te zijn van de groep 10-12 werd ik gevraagd om mij aan te sluiten bij het team van de hoofdleiding. Twee jaar ben ik hoofdleiding 10-12 geweest waarna ik twee jaar Coördinator Uitvoering werd.

Hoe ben jij bij de DVA terecht gekomen?

In eerste instantie sloot ik mezelf aan bij de DVA vanwege de te behalen studiepunten voor de lerarenopleiding. Ik kon maar één week wat op het moment van inschrijving prima was. Little did I know! Na één DVA had ik verrekte spijt dat ik een roadtrip geboekt had in mijn tweede week. Een cirkeltje was helemaal compleet toen ik een telefoontje kreeg om hoofdleiding te worden. DVA is niet alleen maar gezelligheid, maar ook zeker hard werken en jezelf tegenkomen. Ik heb erg geleerd flexibel te denken in mijn probleemoplossend vermogen. Je heb van te voren een programma, maar dit zal zeker niet zo verlopen. Daar moet je vrede mee hebben en het grote plaatje zien.

Heb je nog iets overgehouden aan je werk bij de DVA?

Naast dat ik heel veel heb geleerd, heb ik enorme hechte vriendschappen opgebouwd. Heb zelfs nog met andere hoofdleiding een roadtrip gemaakt, dit keer dan wel na de twee weken DVA. In zo’n korte tijd intensief samenwerken leer je elkaar echt kennen en durf je ook veel te delen met elkaar. Ben mezelf tegengekomen en heb geleerd mij op te stellen voor anderen. Dan bleek toch al snel dat er gemene delers zijn in een team zonder dat je dit misschien doorhebt.

Wat was je favoriete activiteit?

Dat was toch wel Kermisdag, hoe kan het ook anders. De dag waar kinderen naar uitkeken, waar de tickets ieder jaar weer uitverkocht waren en waarbij de meest grootste springkussen te voorschijn werden getoverd, van lasergamen tot Wipe-Out. Het plezier van kinderen is op dat moment het leukste wat er is. En kom op, wie wil er nou niet zelf ook even “Wipe-Outen”, je bent gewoon weer kind.

 

Over kind zijn gesproken, dit gebeurde ook vaak bij leidingactiviteiten. Ik heb niet echt een favoriet, er zijn er namelijk veel bijgebleven: Levend Cluedo, spokentocht, het Geen-regels-en-toch-veel-regels-spel (of zoiets), bejaardenbingo, levend black stories. Het ging ook niet zozeer om de activiteit, het ging vooral over de overtuiging van leiding en hoofdleiding om een leuke avond met elkaar te maken, in vol ornaat. Het maakte niet uit wat het thema was, iedereen stond daar in zijn meest belachelijke/mooie/extravagante outfit. Dat maakte wat voor mij DVA was, keihard werken overdag om kinderen de mooiste belevenis te geven en ’s avonds de mooiste herinneringen maken waarbij je kwaliteiten ontdekt waarvan je zelf nog niet van het bestaan wist.

Wil jij na het verhaal van Steve ook leiding worden bij DVA 2022? Hier kan je je opgeven voor de leidingsollicitaties. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@dvadelft.nl, zij beantwoorden al je vragen met liefde!

De Delftse Vakantie Activiteiten beginnen over

  • Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden

Inschrijven Leiding DVA 2024

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste leiding, klik hier onder voor meer informatie!

Leiding worden