DVA Delft

Het verhaal van Michelle!

16 jaar was ik, toen ik op zoek was naar een bijbaantje in de zomervakantie. Mijn moeder had een advertentie gelezen in de Delftse krant en nog geen week later zat ik, toen nog in de sporthal aan de Brasserskade, met nog 70 andere enthousiaste vrijwilligers klaar om de kinderen te ontvangen. Ik wist gelijk dat ik hier een leuke tijd tegemoet zou gaan en veel nieuwe vrienden zou gaan maken.

Ik ben begonnen als leiding van een groepje kinderen in de leeftijdsgroep 6/7 en de jaren daarna heb ik ook de andere leeftijdsgroepen 8/9 en 10/12 gedaan. Mijn enthousiasme werd opgemerkt door de hoofdleiding en zodoende ben ik na 4 jaar leiding te zijn geweest doorgeschoven naar hoofdleiding van 8/9. Ik weet nog heel goed mijn eerste dag. We hadden 120 kinderen, het was 30 graden en we gingen met alle kids en leiding hutten bouwen. Een uitdaging, maar het was een van de leukste dagen van die week!

Na leiding en hoofdleiding te zijn geweest heb ik ook de functie BLOK (Begeleiding van Leiding, Ouders en Kinderen) gedaan. Hier heb ik veel geleerd over communicatie met ouders, begeleiden van kinderen en het coachen van de leiding. Deze kwaliteiten gebruik ik nog dagelijks in mijn huidige baan in het onderwijs.

Om de cirkel rond te maken, heb ik de laatste jaren deelgenomen in het bestuur. Eerst als algemeen bestuurslid en de laatste 3 jaar als voorzitter van de DVA. Met een heel gemotiveerd team hebben wij de kans gekregen om de DVA verder te professionaliseren. Dit was een hele leerzame tijd en heb ik veel van geleerd.

Naast de vele ervaringen die ik heb opgedaan en kwaliteiten die ik heb kunnen ontwikkelen, heb ik ook hele mooie vriendschappen gemaakt. Maar het allermooiste van de DVA is iedere dag de gezichtjes te zien van de kids die het verdienen om een fantastische vakantie te hebben! Daar doen we het uiteindelijk voor met z’n allen.

Wil jij na het verhaal van Michelle ook leiding worden bij DVA 2022? Hier kan je je opgeven voor de leidingsollicitaties. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@dvadelft.nl, zij beantwoorden al je vragen met liefde!

De Delftse Vakantie Activiteiten beginnen over

  • Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden

Inschrijven Leiding DVA 2024

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste leiding, klik hier onder voor meer informatie!

Leiding worden