DVA Delft

Het verhaal van Chantal!

Hallo allemaal, mijn naam is Chantal, ik ben 27 jaar en ik werk als orthopedagoog binnen een GGZ-instelling. Dat ik iets met kinderen wilde gaan doen als ik later ‘groot’ zou zijn, was al vrij snel duidelijk. Wat ik alleen nog niet wist is of ik leerkracht of intern begeleider op de basisschool wilde worden of kinderen wilde helpen binnen de zorg. De DVA heeft me meer geleerd over wat ik nou echt leuk vind aan het werken met kinderen en waar mijn talenten liggen, waardoor mijn studiekeuze sneller gemaakt was.

 Mijn eerste jaar DVA was in 2011. Mijn toenmalige hockeytrainer benoemde dat de DVA echt iets voor mij zou zijn, vanwege mijn ervaring met het begeleiden van kinderen tijdens bijbaantjes. Ik had de eerste twee weken van de zomervakantie niets gepland en was erg benieuwd wat de DVA nou precies inhield, dus besloot ik te solliciteren. Ik kwam als leiding terecht bij de leeftijdsgroep 10-12. Iets wat ik het eerste jaar best spannend vond, maar door de hulp van de andere leiding en de leuke activiteiten met de kinderen, erg leuk vond. Overdag was je met de kinderen activiteiten in de natuur aan het doen en creatief bezig. Als de kinderen weg waren, was het tijd voor een drankje met de leiding en leidingactiviteiten, zoals levend Cluedo, een spel in de binnenstad van Delft of in Delftse Hout.

Na de eerste keer DVA als leiding was er geen twijfel: dit wil ik volgend jaar weer! Ik ben nog twee jaar leiding geweest bij de leeftijdsgroep 6-7 en een jaar bij 8-9. Van 2014 tot 2016 werd ik hoofdleiding van de leeftijdsgroep 8-9. Het verzinnen van een leuk afwisselend programma voor de kinderen samen met mijn duo partner, het begeleiden van de leiding en het samenwerken met het DVA-team om er een onvergetelijke twee weken van de maken, vond ik erg gaaf om te doen.

In 2016 was ik bezig met mijn laatste jaar bachelor Pedagogische Wetenschappen, had ik ervaring binnen het DVA-team en wilde ik me voor een nieuwe uitdaging in gaan zetten: Begeleiding Leiding Ouders en Kinderen (BLOK). Binnen deze functie was ik naast bezig zijn met de kinderen en (hoofd)leiding, ook bezig met ouders, het beleid, inschrijvingen, sollicitaties en het extra ondersteunen van kinderen en (hoofd)leiding die dit nodig hadden. Hierdoor heb ik mezelf onder andere nog meer ontwikkeld op het gebied van luisteren, empathisch zijn, samen naar een oplossing zoeken, samenwerken (onder stressvolle situaties) en grenzen aangeven. Deze vaardigheden komen in mijn baan als orthopedagoog erg goed van pas.

Als ik terugkijk op mijn tijd binnen de DVA, kijk ik terug op een hele mooie, gezellige en leerzame periode die ik zeker niet had willen missen! Sterker nog, als ik niet aan mijn ‘grote mensen baan’ was begonnen en nog steeds vrij had gehad tijdens de DVA, weet ik zeker dat ik nog steeds deel uit had willen maken van het team. Het is namelijk zo waardevol om samen met een groep enthousiaste vrijwilligers een onvergetelijke twee weken neer te kunnen zetten voor alle kinderen uit Delft en omstreken. Dus twijfel je of je je kind aan moet melden voor de DVA? Niet twijfelen, maar doen! Twijfel je om te solliciteren voor leiding? Niet twijfelen, maar doen! Je bent niet alleen bezig met het begeleiden van kinderen tijdens leuke activiteiten, maar je houdt er ook een groep vrienden aan over! 

Wil jij na het verhaal van Chantal ook leiding worden bij DVA 2022? Hier kan je je opgeven voor de leidingsollicitaties. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@dvadelft.nl, zij beantwoorden al je vragen met liefde!

De Delftse Vakantie Activiteiten beginnen over

  • Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden

Inschrijven Leiding DVA 2024

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste leiding, klik hier onder voor meer informatie!

Leiding worden