DVA Delft

Het verhaal van Richard!

Hoi iedereen! Ik ben Richard, en ik ben 26 en ik werk als slager. Tijdens mijn eerste jaar DVA in 2019 werkte ik parttime als slager en parttime als horeca medewerker. “Maar hoe ben je dan bij de DVA terecht gekomen?”, hoor ik je nu denken. Dat is een leuk verhaal.

Toen ik in de slagerij werkte, werkte ik samen met 2 vrienden die al de DVA deden. Zij praatten altijd heel enthousiast over de activiteiten bij de DVA, de kids waar ze het voor deden, en de leiding met wie zij het samen dit neerzetten. In het begin wist ik nog geen eens of ik werken met kinderen uberhaupt leuk zou vinden, maar hun enthousiasme maakte mij nieuwsgierig. Na een tijdje uithuis geweest te zijn, en met kinderen van vrienden opgetrokken te hebben wist ik het zeker: “Ik ga mij inschrijven voor de DVA!”.

Eerste jaar als leiding

In mijn eerste jaar schreef ik mij in bij leeftijdscategorie 4/5. Hier maakte ik kennis met de gezelligste kleine kinderen van Delft, en de super enthousiaste leiding en hoofdleiding. Voor de volle 2 weken heb ik mijzelf ingezet om het de leukste 2 weken van de zomer te maken. En dat is gelukt, zowel voor de kinderen als voor mijzelf en iedereen waarmee ik dit deed, door alle spellen die wij samen hebben gedaan, de uitjes die we hebben gemaakt met de kids, en ook de gezellige leidingactiviteiten waarmee we een hecht team vormden.

De jaren daarop heb ik nog 1 keer meegedraaid bij 4/5, en daarna bij leeftijdscategorie 10/12 (waarvan 1 jaar als hoofdleiding). In deze periodes heb ik veel geleerd over wat wij betekenen voor de kinderen die wij opvangen. Je leert ook hoe anders iedereen is, maar ook hoe je ze allemaal met dezelfde brede glimlach naar huis kan laten gaan. Als hoofdleiding was het ook heel spannend, omdat je opeens zo veel verantwoordelijkheid kreeg. Maar als je dan aan het eind van de dag de positieve reacties hoort en ziet, dan weet je waar je het voor doet.De DVA is een plek waar je fantastische nieuwe ervaringen op doet, veel nieuwe vrienden maakt, en lekker gek kan doen om het leuk te hebben. Dat ik jaren geleden mijn twijfels had over werken met kinderen kan ik nu niet meer begrijpen. Ik blijf echter wel werkende in mijn huidige branche, maar als het kan zet ik mijzelf graag in voor de DVA, om zo de kinderen van Delft en omgeving een onvergetelijke tijd te mogen bezorgen, zelfs als ik er niet de volle 2 weken bij kan zijn.

 

Wil jij na het verhaal van Richard ook leiding worden bij DVA? Hier kan je je opgeven voor de leidingsollicitaties. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@dvadelft.nl, zij beantwoorden al je vragen met liefde!

De Delftse Vakantie Activiteiten beginnen over

  • Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden

Inschrijven Leiding DVA 2024

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste leiding, klik hier onder voor meer informatie!

Leiding worden