DVA Delft

Het verhaal van Zamzam!

Hoi! Mijn naam is Zamzam, ik ben 26 jaar oud en werk als ambtenaar op een ministerie. In 2013 ben ik begonnen bij de DVA als leiding. Zelf ben ik niet als kind mee geweest, maar ik heb wel mijn broertje en zusje ieder jaar naar de DVA zien gaan. Toen ik uiteindelijk oud genoeg was heb ik mij ingeschreven als leiding bij 4/5.

 

Hoe was je eerste jaar?

In mijn eerste jaar zaten we nog op de oude locatie, het hertenkamp. Dat was een grote gymzaal waarbij alle kinderen van 6 t/m 12 allemaal in een ruimte binnen en buiten speelde en de kleintjes bij 4/5 een apart stukje hadden waar de rest niet kon komen. Tussen die twee stukken in had je de CREA, hier konden de kinderen lekker knutselen. Ik ben altijd tijdens de DVA jarig en werd in de eerste week 16 jaar oud, ik weet nog dat de kinderen allemaal mooie tekeningen voor mij hadden gemaakt. Ik had toen een groepje van 15 kinderen, dus dat waren veel tekeningen! 

 

Wat vond je het leukste aan de DVA?

Dat is een moeilijke. Ik heb het geluk gehad dat ik veel verschillende functies bij de DVA heb gehad, en elke rol heeft weer zijn eigen leuke momenten. Als leiding vond ik het leuk om met de kinderen te spelen en een band met ze op te bouwen. Vooral de kinderen die niet zo goed hun draai konden vinden in een groepje of wat “moeilijker” waren had ik de grootste pret mee.Later als hoofdleiding van 6/7 vond ik het leuk om een programma in elkaar te zetten met allerlei leuke spelletjes en knutsels. Ook vond ik het leuk om een team te bouwen en samen met de leiding leuke activiteiten te doen.

Als bestuurslid externe contacten kreeg ik veel energie van vertellen over de DVA aan partners en donoren. Normaal heb ik een hekel aan presentaties geven, maar als het onderwerp DVA is kan ik daar heel lang over vertellen. Maar ook dingen zoals de samenwerking opzoeken met andere organisaties, om te kijken of we nog meer kinderen een leuke vakantieplek kunnen geven. Als voorzitter vond ik het leuk om de DVA als organisatie verder te ontwikkelen en samen met de rest van het bestuur sturing te geven aan de doelen van de organisatie. Andere leuke taken waren de flexibiliteit hebben om bij te springen waar dat nodig is. Denk aan een middag een hoofdleiding vervangen, BLOK ondersteunen of kinderen naar de bus brengen.  

 

Hoe kijk je terug op je tijd als leiding?

Ik kijk met een warm gevoel terug op de afgelopen jaren! Ik was nog maar net 16 jaar oud toen ik bij de DVA kwam en ben gestopt op mijn 26e. Ik had nooit verwacht dat ik hier zo lang zou blijven, maar de tijd vliegt als je het naar je zin hebt. De DVA is als een grote zomer familie. Tijdens de DVA leef je samen met de andere leiding en kinderen in een soort van bubbel en dat zorgt ervoor dat je heel snel hecht met elkaar wordt en de leukste dingen meemaakt. Sommige kinderen zie je groeien van een kleuter van 4 jaar oud tot een beginnende puber van 12, en dat is heel mooi. Je leert als leiding bij de DVA zoveel leuke mensen kennen en maakt echt vrienden voor het leven.

Dus, waar wacht je nog op? Schrijf je in!

Wil jij na het verhaal van Zamzam ook leiding worden bij DVA? Hier kan je je opgeven voor de leidingsollicitaties. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@dvadelft.nl, zij beantwoorden al je vragen met liefde!

De Delftse Vakantie Activiteiten beginnen over

  • Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden

Inschrijven Leiding DVA 2024

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste leiding, klik hier onder voor meer informatie!

Leiding worden