DVA Delft

Het verhaal van Noami!

Hoi allemaal!

Ik ben Naomi, 25 jaar en werk als juf van groep 1 op een basisschool in Voorburg. Toen ik bij DVA begon in 2019 deed ik nog de PABO bij De Haagse Hogeschool. Voor mijn studie moest ik vrije studiepunten halen. Eén van mijn klasgenoten was dat jaar hoofdleiding bij DVA en vertelde mij dat ik op deze leuke manier mijn vrije studiepunten kon halen door twee weken mee te doen aan DVA. Ik gaf mij op en vulde in dat ik graag bij de leeftijdsgroep 4/5 aan de slag wilde gaan, aangezien deze leeftijd het meeste bij mij past. Na twee superleuke weken heb ik mijn verslag in kunnen leveren op school en kreeg ik mijn studiepunten.

Voorafgaand aan DVA had ik gedacht om één jaar mee te doen, maar daar bleef het uiteindelijk niet bij. Het jaar erna deed ik weer mee als leiding van leeftijdsgroep 4/5. Vervolgens ben ik twee jaar hoofdleiding van de leeftijdsgroep 4/5 geweest. Toen heb ik aangegeven dat ik vanwege gezondheidsredenen helaas moest stoppen. Richting de zomervakantie daarna begon het toch weer te kriebelen. Het is toch wel heel gezellig, dus uiteindelijk toch besloten om nog één afsluitend jaar als leiding/flexer eraan toe te voegen. Ik leerde tijdens DVA steeds meer mensen kennen en heb ook echte vriendschappen gesloten. Naast de twee weken DVA in de zomervakantiespreek ik die vrienden nog regelmatig.

Wat je favoriete activiteit bij de DVA?

Mijn favoriete activiteit met de kinderen is sowieso het verfspel! Hierbij krijgen alle leiding een bakje gevuld met één kleur verf en een kwast. De bedoeling is dat de kinderen alle meesters en juffen tikken, want dan krijgen ze een streepje verf op hun arm. Ze proberen dan alle kleuren te verzamelen. Dit spel zorgt gegarandeerd voor volledig met verf gekleurde juffen en meesters.Naast de spellen met de kinderen worden er in de avonden van DVA ook verschillende activiteiten georganiseerd voor de leiding. Vaak vinden deze in de binnenstad van Delft plaats. De Cluedo-achtige activiteiten vind ik het allerleukste! Zelf heb ik in mijn laatste jaar samen met twee andere vrijwilligers het spel Levend Monopoly georganiseerd. Dit was ook een groot succes!

Ik heb enorm genoten van mijn tijd bij DVA. Elke dag al de kinderen ’s morgens ontvangen. Vervolgens lopen de kinderen de hele dag met een enorme glimlach op hun gezicht. Tot slot breng je de kinderen moe en voldaan weer bij hun ouders en hoor je de kinderen enthousiast vertellen tegen hun ouders wat ze allemaal gedaan hebben. Mooier kan je de eerste twee weken van de zomervakantie niet doorbrengen!

Wil jij na het verhaal van Noami ook leiding worden bij DVA? Hier kan je je opgeven voor de leidingsollicitaties. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@dvadelft.nl, zij beantwoorden al je vragen met liefde!

De Delftse Vakantie Activiteiten beginnen over

  • Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden

Inschrijven Leiding DVA 2024

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste leiding, klik hier onder voor meer informatie!

Leiding worden