DVA Delft

Het verhaal van Saira!

Hoi allemaal,

Mijn naam is Saira, 30 jaar en ik werk als sociaal werker. Mijn zomerliefde was jarenlang de DVA.

Inmiddels een hele tijd geleden, in 2014, maakte ik voor het eerst kennis met de DVA. Ik hoorde via een kennis over de DVA en die gaf aan dat het iets voor mij was. Aangezien mijn werk een zomerstop had, meldde ik mij daarom aan voor de DVA. Eigenlijk was het niet mijn eerste keus, want ja het was onbetaald werken. De beste dingen komen onverwachts, want ik heb dit onbetaalde werk voor 9 jaar lang gedaan!

Als ik aan DVA denk, denk ik aan gezelligheid, veel nieuwe ervaringen en jezelf kunnen zijn! Begrijp me niet verkeerd hoor, het is ook onwijs hard werken. Maar voor mij was het juist de combinatie wat DVA zo leuk maakte. Het spreekwoord één team met één taak is erg toepasselijk. Een team vol met jonge gedreven mensen die de passie delen om twee onvergetelijke weken voor kinderen neer te zetten en dit erg serieus nemen. Tegelijkertijd was er veel lol. De dansavonden en leuke activiteiten voor de vrijwilligers zal ik nooit meer vergeten. Ik ben allesbehalve zoetsappig, maar moet stiekem zeggen dat de gedachte aan DVA mij nog steeds een warm gevoel geeft.

In mijn DVA carrière ben ik begonnen als leiding, toen heb ik voor een paar jaar de rol als hoofdleiding vervult en mijn laatste jaren mocht ik uitvoerend coördinator genoemd worden en was ik onderdeel van het bestuur. Ik heb onwijs veel geleerd van het aansturen van een groep, tot aan het omgaan met lastige situaties (corona was bijvoorbeeld niet gemakkelijk). Ik moet eerlijk zeggen dat DVA een grotere meerwaarde heeft in mijn werkvaardigheden dan vele studies hebben gehad.

Daarnaast heb ik vrienden gemaakt die nog altijd een belangrijke rol spelen in mijn leven. En nog steeds kan ik het niet laten om elke zomer even langs te wippen om mij te herinneren aan het DVA gevoel.

Misschien voel je mijn trotse gevoel door de zinnen heen. Dit gevoel en deze ervaring gun ik iedereen! En weet je wat zo leuk is, dit is zeker mogelijk! Ook jij kan jezelf aanmelden als vrijwilliger! Wel met de kanttekening dat je binnen de doelgroep valt.
Ben je nog te jong? Schrijf je dan in om twee fantastische weken te beleven!
Ben je te oud? Zorg dat je jongere brusjes, kinderen, nichtjes, kleinkinderen meedoen en geniet met hen mee!

Wil jij na het verhaal van Saira ook leiding worden bij DVA? Hier kan je je opgeven voor de leidingsollicitaties. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@dvadelft.nl, zij beantwoorden al je vragen met liefde!

De Delftse Vakantie Activiteiten beginnen over

  • Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden

Inschrijven Leiding DVA 2024

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste leiding, klik hier onder voor meer informatie!

Leiding worden