DVA Delft

Het verhaal van Marcella!

Hoi! Ik ben Marcella, een enthousiaste 21-jarige student rechten. In 2022 ben ik begonnen als leiding voor de groep 6/7 bij de DVA, nadat een vriendin me vroeg of dat iets voor mij zou zijn. Als kind heb ik zelf ook vaak deelgenomen aan de activiteiten van de DVA, wat mijn zomervakanties altijd ontzettend leuk maakte.

Hoe was je eerste jaar?

Mijn eerste jaar bij de DVA was een bijzondere ervaring. Ik startte als flex-leiding bij groep 6/7, wat betekent dat je overal een handje helpt. Van het opzetten van spellen tot het ondersteunen van andere leidinggevenden wanneer zij extra hulp nodig hebben. Hoewel ik geen ervaring had met werken met kinderen, werd ik goed begeleid en stond iedereen klaar om me te helpen als ik ergens niet uitkwam.

Mijn tweede jaar bij de DVA was minstens zo leuk, zo niet leuker, dan mijn eerste jaar. In dit jaar kreeg ik de verantwoordelijkheid over een eigen groepje, wat een geheel nieuwe dimensie aan de ervaring toevoegde. Het feit dat je telkens met hetzelfde groepje werkt, zorgt ervoor dat je een sterke band met de kinderen opbouwt. Samen deden we verschillende spelletjes en het was leuk om te zien hoe ze na een week beter samenwerkten. Het winnen van de spellen was natuurlijk een leuke bonus, maar het mooiste was de groeiende zelfverzekerdheid en het plezier van de kinderen.
Wat vond je het leukste aan de DVA?

Het leukste aan DVA vind ik de connecties die je maakt met de anddere leiding. Tijdens de twee weken van het kamp worden er verschillende activiteiten voor de leiding georganiseerd, die echt de moeite waard zijn. Een hoogtepunt is de laatste dag, de kermisdag. Dit is een feestelijke afsluiting waar kinderen kunnen knutselen, springen op een springkussen en allerlei spelletjes spelen. Als leiding mag je natuurlijk ook meedoen, waardoor je je jeugd een beetje herbeleeft. De sfeer en het plezier maken de hele ervaring onvergetelijk.

Wil jij na het verhaal van Marcella ook leiding worden bij DVA? Hier kan je je opgeven voor de leidingsollicitaties. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@dvadelft.nl, zij beantwoorden al je vragen met liefde!

De Delftse Vakantie Activiteiten beginnen over

  • Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden

Inschrijven Leiding DVA 2024

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste leiding, klik hier onder voor meer informatie!

Leiding worden