DVA Delft

Het verhaal van Pascal!

Hoi! Ik ben Pascal en ben 24 jaar. Ik werk als een docent op de middelbare school, maar tegelijkertijd studeer ik hier nog voor. Daarnaast ben ik afgestuurd van de pabo, de opleiding die mij bij de DVA heeft gebracht. Ik ben namelijk bij de DVA gekomen toen ik erachter kwam dat ik binnen mijn opleiding mijn vrije studiepunten kon halen door vrijwilligerswerk te doen bij deze organisatie. Mijn buurmeisje was al leiding bij de DVA en overtuigde mij dat er geen leukere manier is om je studiepunten te verdienen dan daar. En zo gebeurde het dat ik in mijn zomervakantie met kinderen aan de slag ging. Waar ik eerst van plan was om het één jaar te doen en daarna ermee te stoppen (mooi niet dat ik in mijn vakantie extra met kinderen ga werken!), bleek al snel dat er geen leukere manier is om je vakantiedagen te besteden dan mee te doen met de DVA. Als kind, maar ook zeker als leiding! Ik ben uiteindelijk zes jaar onderdeel geweest van de DVA (2016-2021), waarvan het laatste jaar als hoofdleiding bij 10/12 en de andere jaren leiding bij 10/12. Elk jaar opnieuw heb ik mij erover verbaasd hoeveel energie het me geeft, hoeveel leuke mensen ik heb leren kennen, hoeveel plezier ik haalde uit de activiteiten met de kinderen en hoe het hele dagen buiten zijn in het mooie weer je echt dat zomergevoel (en een kleurtje) geeft.

Ook met de leiding is het erg gezellig!

Naast het leuke werk en de omgang met kinderen wil ik in het bijzonder ook even aandacht geven aan het werk dat je doet met je medevrijwilligers. Ook al duurt de DVA maar twee weken, de vriendschappen die je er opbouwt en de activiteiten er omheen duren veel langer. Zeker in die twee weken kan je van de DVA echt je leven maken. Iedereen is er zo open, sociaal en vriendelijk dat je je geen zorgen hoeft te maken of je er wel tussen past. Dat is echt de kracht van de mensen bij de DVA. Tijdens de weken zijn er ook een aantal leiding activiteiten waardoor je de leiding nog beter leert kennen. De favoriete leiding activiteit die ik heb meegemaakt in mijn jaren bij de DVA is of Lasergamen of Archery Tag.

Je leert vaardigheden voor het leven

Ook groei je als mens heel erg. Juist omdat de DVA maar twee weken duurt, leer je om jezelf open te stellen voor anderen. Door het werk met de kinderen leer je voor jezelf op te komen, leiding te geven en om te gaan met kinderen. Ook leer je om te multitasken en anderen te helpen. In mijn jaar als hoofdleiding heb ik daarnaast geleerd om leiding te geven aan anderen volwassen en aan een grotere groep kinderen. Ik heb geleerd wat er komt kijken bij het organiseren van een evenement en hoe ik om moet gaan met ouders en organisaties buiten de DVA. De DVA geeft je naast herinneringen en vriendschappen dus ook vaardigheden voor het leven.

Wat mij betreft is er geen twijfel over mogelijk. Doe ook mee! Laat je net zo verrassen als ik en je zult zien dat je niets anders meer wilt en niet kan wachten tot het weer zomer is.

De Delftse Vakantie Activiteiten beginnen over

  • Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden

Inschrijven Leiding DVA 2024

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste leiding, klik hier onder voor meer informatie!

Leiding worden