DVA Delft

Een dag als leiding bij de DVA!

Benieuwd hoe een dagje leiding zijn eruit ziet? Dat lees je hieronder!

De dag begint voor de kinderen om 8.30 uur, maar de leiding is er al om 8 uur! Je begint met de hoofdleiding van je eigen leeftijdsgroep om de dag door te spreken; welke spellen jullie gaan doen, of er bijzonderheden zijn en wat er van de leiding op die dag wordt verwacht.

Om 8.15 uur verplaatst iedereen zich naar de parkeerplaats, want vanaf dan zijn de kinderen welkom. Elke leiding heeft een map met de informatie over zijn of haar groepje; welke kinderen er op die dag wel of niet zullen zijn, eventuele allergieën en andere nodige informatie. Zo weet een leiding of het groepje compleet is en dat ze naar binnen mogen het speelterrein op.

Om 8.30 uur zijn alle groepjes als het goed is compleet en begint het zogenaamde ‘vrij spelen‘. Op het terrein en in de clubhuizen ligt superveel materiaal waarmee de kinderen kunnen spelen. Als leiding speel/voetbal/kleur/knutsel je lekker met de kinderen mee en zorg je dat alle kinderen het naar hun zin hebben!

Om 9.45 uur begint de ‘kleine pauze‘. Als leiding verzamel je al ‘jouw’ kinderen bij elkaar en eten jullie samen een koekje en drinken jullie wat.

Om 10 uur begint dan het ‘echte’ programma met een sport-, spel- of knutselactiviteit. Bij deze spellen ben je niet specifiek bij je eigen groepje kinderen, maar word je door de hoofdleiding ingezet waar ze je nodig hebben.

Om 12 uur is het tijd voor de lunch. Van al dat spelen krijgt iedereen honger dus het is tijd om je ‘eigen’ kinderen weer te verzamelen en te zorgen dat iedereen z’n lunch uit z’n tas haalt.
De ‘grote pauze’ is tot 1 uur, dus wanneer iedereen z’n boterham en drinken opheeft is er nog even tijd om vrij te spelen.

Van 1 uur tot 3 uur staat er weer een activiteit op het programma, waarna om 3 uur de kinderen weer vrij mogen spelen. Om half 4 verzamel je weer je ‘eigen’ kinderen en loop je gezamenlijk naar de parkeerplaats, waar de ouders en verzorgers al staan te wachten. De kinderen melden zich bij jou af als ze weggaan, zo weet jij (maar de hoofdleiding ook) dat alle kinderen veilig naar huis zijn.

Dan is het tijd om te ontspannen! Samen met de andere leiding en onder het genot van een hapje, drankje en wat deuntjes is er ’s middags altijd een momentje om de dag na te bespreken en iedereen beter te leren kennen. Tot een uur of 5 pakken we de laatste warme zonnenstralen tot het tijd is om naar huis te gaan en te eten.

Maar dan is de dag nog niet voorbij! ’s Avonds wordt er door (oud-) hoofdleiding voor de leiding een leidingactiviteit georganiseerd. Spellen die overdag met de kinderen zijn gespeeld, doe je ’s avonds met de leiding (denk levend stratego of lasergamend door de Delftse Hout, op de fiets door het centrum van Delft om levend Cluedo te spelen enz.) Hierna doen we met z’n allen nog een drankje en dan is het alweer tijd om je bedje in te stappen. Je moet ten slotte de volgende dag weer om 8 uur fris en fruitig op het sportpark staan 

De Delftse Vakantie Activiteiten beginnen over

  • Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden

Inschrijven Leiding DVA 2024

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste leiding, klik hier onder voor meer informatie!

Leiding worden