DVA Delft

Programma Speciale Kinderen

Het programma voor de Roze groep heeft als uitgangspunt een duidelijke structuur. We beginnen elke dag samen met de kinderen voor het pictogrammen-bord. Hierop staat uitgebeeld welke spellen er die dag gespeeld zullen worden en wanneer. Na deze dag-opening starten we met het ‘vrij-spelen’ waarbinnen de kinderen keuze kunnen maken uit verschillende onderdelen (knutselen, buiten of binnen spelen of lezen). Ieder onderdeel wordt begeleid door een Roze-leiding waardoor het duidelijk is voor de kinderen waar zij terecht kunnen met hun vragen (en al hun leuke verhalen 😉 ).
De afwisseling tussen inspanning en ontspanning vormt de basis voor de spellen, actieve ren-spellen zullen worden afgewisseld met rustige knutsel-activiteiten of concentratiespelletjes. Daar waar mogelijk zoeken we aansluiting bij andere leeftijdsgroepen. Dit betekent dat er onder begeleiding van roze-leiding mee wordt gedaan aan spellen die aansluiten bij hun interesses en capaciteiten. Op deze manier kunnen we beter inspelen op de diversiteit binnen de roze groep en goed aansluiten bij de individuele behoeften van de kinderen. En het is natuurlijk super leuk om samen te spelen met de kinderen en leiding uit de reguliere groepen!
Voor de roze-groep is het traditie om in de eerste week een dagje naar het zwembad te gaan, dus dit staat ook dit jaar weer op het programma. We hopen op mooi weer zodat we lekker in het buitenbad kunnen zwemmen! Verder gaan we dit jaar op bezoek bij de Papaver, hier gaan we een grote speurtocht doen die gaat over wat er allemaal leeft in het water.. Ik ben benieuwd!
We eindigen elke dag weer met het ‘vrij spelen’. We schrijven dan ook samen met de kinderen in hun eigen boekje over wat ze die dag allemaal hebben gedaan. We hopen dat we op deze manier de kinderen kunnen helpen om thuis te vertellen wat voor leuke dingen zij mee maken op de DVA. Het boekje is ook een fijn communicatie-middel voor ons als leiding met de ouders van de kinderen. Zo kunnen we er vragen of opmerkingen in schrijven en kunnen ouders ons ook op de hoogte stellen van eventuele bijzonderheden.
Heeft u vragen/opmerkingen over, of tips/ideëen voor het programma van de roze-groep? Dan kunt u altijd contact met mij opnemen via de mail: djoya@dvadelft.nl
Vriendelijke groet,
Djoya Verbeij, Hoofdleiding Roze

De Delftse Vakantie Activiteiten beginnen over

  • Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden

Inschrijven Leiding DVA 2024

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste leiding, klik hier onder voor meer informatie!

Leiding worden