DVA Delft

Maandag 11-07:
Dag 1 van de DVA. Altijd even wennen, maar nadat de ouders gedag hadden gezegd en iedereen zijn tassen in de kliko’s hadden gedaan. Konden de kennismakingsspellen beginnen. Daarna even lekker dansen en het nieuwe thema lied kwam ook voorbij. Lekker veel vrij spelen en in de middag een dierenhok maken en een spandoek verven. Veel blije gezichten weer van kinderen en leiding. Het was een goed begin van de DVA!

Groetjes, Marissa van 6/7

Dinsdag 12-07:
We begonnen de dag als normaal, toen alle kinderen opgehaald van de parkeerplaats waren, zijn we lekker vrij gaan spelen. We hadden vandaag na de ochtendpauze leuke dingen op de planning staan, namelijk een gezamenlijk spel met leeftijdsgroep 4/5 en 6/7. Dit was een levend stratego spel, helemaal in ons thema; dieren! Het was vandaag echt een warme dag maar gelukkig was het in het bos koel, zo konden we na de uitleg met alle enthousiaste kinderen het spel spelen. Toen we weer terugkwamen was het tijd voor de lunch. Hierna was het tijd voor ons hitte programma. Dit was een groot succes, we begonnen met een waterspel waarbij we bekertjes water door moesten geven en als de muziek stopte, moest je als je het bekertje vast hield deze over je hoofd gooien en hierna hielden we een heel groot watergevecht waarbij niemand die mee deed droog bleef! Hierdoor konden we heerlijk afkoelen. Als de kinderen het zat waren, mochten ze lekker kleuren. Het was een dag vol met waterpret, gezelligheid én veel insmeren. Door al deze leuke dingen is de dag voorbij gevlogen!

Woensdag 13-07:
Vanochtend was er een mogelijkheid voor ouders om even te komen kijken tijdens het vrij spelen. De kinderen vonden dit erg leuk maar werden er erg hyper van. Nadat de ouders weg zijn gegaan is 6/7 samen met 4/5 naar de bussen gelopen en zijn we naar een grote speeltuin gegaan in Zoetermeer (Westerpret). Dit ging erg goed, ook in de bus was er weinig gedoe. De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad, ook al moesten ze veel smeren!
Juf Benthe van Blauw 7

Donderdag 14-07:
Hallo allemaal, vandaag hebben we weer een drukke dag gehad bij 6/7. In de ochtend mochten de kinderen eerst vrij spelen. Daarna hebben we het spel code kraken gedaan. Hierbij mochten de kinderen eerst over heel het terrein codes zoeken. Daarna konden ze in een puzzel de code ontcijferen tot letters. Dit maakte een zin. De zin was uiteindelijk ‘alle kinderen krijgen drie snoepjes’. Alle kinderen hadden dit heel goed geraden! En kregen dus uiteindelijk drie snoepjes.
Nadat we dit spel hadden gedaan hebben we nog een spel gedaan waar de kinderen verf codes konden verzamelen op hun arm dit mocht in een volgorde van kleuren. De kleuren konden verzameld worden bij de juffen en meesters. De kinderen vonden dit erg leuk! Sommige zaten helemaal onder het verf! Ten slotte zijn we naar het bos gegaan hier deden we het dieren spel! Er zaten veel dieren verstopt in het bos, de kinderen mochten de dieren zoeken en een vraag beantwoorden. Ook hier kwam uiteindelijk een woord uit. Het was weer een leuke dag!
Tot morgen allemaal!

Vrijdag 15-07:

De Delftse Vakantie Activiteiten beginnen over

  • Dagen
  • Uren
  • Minuten
  • Seconden

Inschrijven Leiding DVA 2024

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste leiding, klik hier onder voor meer informatie!

Leiding worden